• Het is belangrijk om uw zonnepanelen eenmaal per jaar te laten reinigen. Elk jaar verliezen de panelen minimaal 3% rendement en dit kan oplopen tot 10% vanwege de laag vuil die erop komt. Denk aan zand, stof, alg, vogeluitwerpselen of bijvoorbeeld door zure regen. Heeft u uw zonnepanelen al een lange tijd niet laten reinigen? Dan verliest u waarschijnlijk veel rendement. Ook zonnepanelen met een zelfreinigingslaag zien wij in de praktijk vies worden. Het verkooppraatje van de fabrikanten gaat niet altijd helemaal op (Afhankelijk van de soort zonnepanelen). U kunt vaak zelf ook goed waarnemen dat er een laag vuil op de panelen ligt. De vervuiling is slecht voor de werking en de levensduur van de zonnepanelen.  

Hoe zonnepanelen schoonmaken?

  • Dit doen we met osmose water en een zachte borstel zodat we de zonnepanelen niet beschadigen. We gebruiken geen zeep of kraanwater, omdat dit slecht is voor de panelen. In kraanwater zitten stoffen zoals zout en kalk die uw panelen beschadigen. Osmose water is water waar alle chemicaliĆ«n uit zijn gefilterd. Het kan daarom betere verbindingen maken met vuil. Het vuil hecht aan osmose water en daarmee wordt uw zonnepaneel goed gereinigd. Ook zal er geen kalk achterblijven op de panelen, aangezien al het kalk uit het water gefilterd is. Wij wassen uw zonnepanelen in en spoelen het daarna goed af met het osmose water. Hierdoor zullen uw zonnepanelen er weer als nieuw uitzien. Wij kunnen uw zonnepanelen bereiken met telescoopbewassing en dat kan tot een afstand van 15 meter. Afhankelijk van de situatie kunnen we ook met ladders werken of vanaf de daken.

De kosten zijn lager dan de baten

  • Wij hanteren scherpe prijzen voor het schoonmaken van de zonnepanelen. Het is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen en hoe gemakkelijk wij er bij kunnen. Om quitte te spelen met het rendement van 3% per jaar, mag een zonnepaneel reinigen ongeveer 3,50 euro kosten (onze prijs ligt lager, zodat u er meer baat bij heeft). Elke euro die u bij ons spendeert aan het schoonmaken van zonnepanelen zal u meer opleveren aan rendement. Heeft u uw zonnepanelen meerdere jaren niet laten reinigen dan zult u veel meer rendement terug krijgen. Elke situatie is anders en daarom hanteren wij verschillende prijzen voor het reinigen van zonnepanelen. U kunt heel gemakkelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen via onze website. Wij zijn vaak flexibel inzetbaar en wij kunnen uw zonnepanelen professioneel reinigen tegen een eerlijke prijs. Klik HIER voor de offerte aanvraag.